13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Kod Sopota se srušio mali sportski avion: Jedna osoba je ozlijeđena

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Kod Vinkovaca se danas nešto prije podneva srušio mali sportski zrakoplov, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na svojim web stranicama.

“Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas, 16. rujna u 11:49 sati dojavu o padu malog sportskog zrakoplova, oko 1 km od aerodroma Sopot u Vinkovcima. Na teren je upućena hitna medicinska pomoć i policija. U zrakoplovu je bila jedna osoba koja je ozlijeđena i zbrinuta u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci”, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

U tijeku je očevid, potvrđuje policija.

“Oko 11. 30 u okviru tradicionalnog druženja pilota povodom Vinkovačkih jeseni na aerodromu Vrabac, kolega Juriša Josip (1956.), letio je na zrakoplovu SILA 450  u vlasništvu osječkog aerokluba. Kao profesionalni pilot, usuđujem se reći, isključivo pilotskom greškom, u trećem zaokretu školskog kruga na vrlo maloj brzini…Naime, kada avion izgubi brzinu on se svaljuje. Svalio se na lijevo krilo, potom odmah rotaciju napravio na nos i s 50 metara visine udario o tlo. Avion je puknuo praktički napola i pravo je čudo da je pilot prošao s ozljedama otvorenog prijeloma jedne noge i puknućem plućne maramica, van životne je opasnosti te će, kada mu se stanje stabilizira, biti prebačen u KBC Osijek potvrdio je dežurni liječnik odjela kirurgije Županijske opće bolnice Vinkovci”, rekao je u izravnom javljanju u program Radio Vinkovaca upravitelj aerodroma i profesionalni pilot Milan Mravinac.

Natjecanje je prekinuto, a sreća u nesreći je što će s čovjekom, vjerujemo biti sve dobro.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno