33 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Na Memorijalnom turniru sudjelovali branitelji od Dubrovnika do Vukovara

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Na stadionu NK Dilj održan je Memorijalni turnir Antun Petričić – Šokac, u čast heroju Domovinskog rata koji je, s deset suboraca, poginuo u Štafeti smrti. Rođen 18. ožujka 1968. početkom rata prešao je u 3. Brigadu ZNG-e u kojoj je ostao na bojištima istočne Slavonije Vukovar – Bogdanovci do same pogiblje, 10./11. studenog 1991.

Na turniru su sudjelovali većinom veterani iz cijele Hrvatske – Tigrovi, Gromovi, Kune iz Osijeka, Pauci, Sokolovi, Pume, Termiti, Vukovi, Tenkisti Benkovac i još puno sudionika Domovinskog rata, pripadnika specijalne policije, HOS-a, 122. Brigada HV iz Đakova, 109. iz Vinkovaca, 108. iz Slavonskog broda i mnogi drugi. Prijaviti su se mogli svi koji su imali želju sudjelovati, a u nogometnom turniru sudjelovali su i članovi obitelji i prijatelji veterana. Osim toga, oni koji nisu igrali nogomet, mogli su se okušati u partiji belota ili šaha, a uz to im je bila zagarantirana dobra zabava, hrana i piće.

„Na druženje su došli ljudi iz cijele Hrvatske, a dan je bio nezaboravan. Htjeli smo odati počast svim žrtvama Štafete smrti i ostalim poginulim i nestalim Hrvatskim braniteljima, posebice“, rekao je Mario Karačić naglasivši kako su posebnu počast iskazali Antunu Petričiću – Šokcu i Silvestru Filiću – Janjevcu.


„Nije bitno tko je osvojio turnir već da smo se svi skupili na jednom mjestu – branitelji, njihove obitelji, djeca i unuci“, dodao je Karačić zahvalivši se svim donatorima i braniteljima od Dubrovnika do Vukovara koji su došli i odali počast.

 

Osim toga, danas u 11 sati, u crkvi sv. Nikole Tavelića u Ivankovu, održana je misa zadušnica nakon koje su položeni vijenci na ivakovačkom groblju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno