7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Pametne oglasne ploče i autobusna stajališta u centrima svih naselja Općine Stari Jankovci

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

S obzirom na to da tehnologija stalno napreduje, Općina Stari Jankovci ovim projektom želi unaprijediti vrijeme čekanja javnog prijevoza svojim mještanima te ga učiniti korisnijim i zanimljivijim. Inovativna i moderna autobusna stanica svakom će putniku pružiti zaštitu od lošeg vremena te zanimljivo čekanje javnog prijevoza zbog raznih funkcija omogućenih solarnom energijom.

Omogućeno im je korištenje USB priključaka i bežičnih punjača za pametne mobitele, što je posebice potrebno školarcima, moderna solarna LED rasvjeta kao i jednostavan pristup internetu te visokokvalitetna kamera radi sigurnosti i vandalizma što je od izuzetne važnosti s obzirom na broj uništenih objekata diljem županije.

„Nadamo se da će našim mještanima, korisnicima javnog prijevoza, ovaj projekt omogućiti korisno provođenje vremena čekajući prijevoz”, rekli su iz Općine Stari Jankovci.

Vrijednost ovog projekta je 567.169,98 kn + PDV, od kojih Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sufinancira iznosom od 253.388,00 kuna, a upravo s njim ulaze u novo EU razdoblje 2021.-2027. s jednim od pet glavnih ciljeva, a to je pametnija Europa.

„Mještane Općine Stari Jankovci obavještavamo da su u tijeku i radovi na postavljanju pametnih oglasnih ploča koje će biti kroz mjesec dana postavljene u centrima svih naselja. Pametne ploče odobrene su za sufinanciranje kroz projekt primjene koncepta „Pametne općine i gradovi“ od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, naveli su iz Općine naglasivši kako će se realizacijom šest pametnih oglasnih ploča obuhvatiti sve aktualne informacije o događajima, natječajima, promocijama, pozivima i obavijestima koji bi mogli zanimati mještane Općine Stari Jankovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno