16 C
Vinkovci
Srijeda, 28. veljače 2024.

Patriku Kordiću zlato, Andriji Petrini srebro, a Luki Krmeku bronca u 3. kolu kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Gimnastički klub „Hrvatski sokol“ Vinkovci bio je domaćin 3. kola Kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske u muškoj sportskoj gimnastici za Regiju Istok. U sportskoj dvorani osnovnih škola Josipa Kozarca i Ivana Gorana Kovačića skupilo se 22 gimnastičara iz Osijeka, Požege, Valpova i Vinkovaca, a njih šest predstavljalo je vinkovački klub. Svoje gimnastičko umijeće pokazali su u tri kategorije programa: univerzalni, obvezni i slobodni.

„Trebalo ih je biti i više, ali bilo je bolesti i odustajanja. Djevojčice su nas za vikend ugodno iznenadile s medaljama, a nadam se da će dečki biti još bolji“, rekla je netom prije početka natjecanja sutkinja Magdalena Mijaković Alozieuwa, a njene želje za nekoliko sati postale su stvarnost.

Andrija Petrina osvojio je srebrnu medalju u univerzalnoj kategoriji, Patrik Kordić okitio se zlatom u onoj obveznoj dok se u istoj kategoriji na trećem mjestu našao Luka Krmek. Ekipno, u kategoriji kadeta obveznog programa, ekipno su Vinkovčani Patrik Kordić, Luka Krmek i Martin Klinec također osvojili prvo mjesto. Svoje ime na natjecanju upisali su još i Lovro Ramljak s četvrtim i Israel Alozieuwa sa sedmim mjestom u univerzalnoj kategoriji. 

Svim gimnastičarima sreću na sljedećem natjecanju poželio je i trener vinkovačkog kluba Marko Simon istaknuvši koliko je gimnastika težak sport. „Ovo je jako težak sport. Svi koji kažu suprotno, nisu se gimnastikom nikad bavili. Imaju četiri puta tjedno treninge i puno vremena provode u dvorani. Samim time žive jednim zdravim načinom života i nama je drago da su ovdje. Hvala ravnateljima 3. i 4. osnovne škole na ustupljenoj dvorani, u kojoj naši gimnastičari vrijedno treniraju i vidimo da ni rezultati ne izostaju“, istaknuo je Simon rekavši kako GK „Hrvatski sokol“ Vinkovci broji oko 90 članova koji su stvarno zaljubljenici u ovaj sport koji je, kako ističe, baza svim drugim sportovima. Potencijalne nove članove poziva utorkom i četvrtkom na gimnastičku igraonicu za predškolsku djecu, koja se većinom sastoji od laganih poligona kroz koje stječu opću fizičku snagu.

Sreću na natjecanju, ali i podršku u daljnjem radu došao im je pružiti i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić napomenuvši kako su ovakvi događaji predivan način promocije i popularizacije gimnastike u gradu na Bosutu. „Ovakva natjecanja izuzetno su bitna za promociju i grada općenito jer je to najbolji način razvijanja sportske kulture i pokazivanja onim najmlađima što sve mogu trenirati u svom gradu“, dodao je poželivši im sreću na državnom natjecanju koje ih čeka za dva mjeseca.

Naime, u lipnju ih očekuje Kup i Prvenstvo Hrvatske u sklopu Challenge Kupa u Osijeku. „Bit će velika dvorana i odlična atmosfera, a vjerujem da će i rezultati biti dobri jer smo svi na 100% što se tiče priprema“, najavila je novo natjecanje sutkinja Mijaković Alozieuwa. Svi natjecatelji, čak i oni koji nisu bili na natjecanju u Vinkovcima, plasirali su se na navedeno natjecanje u lipnju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno