6 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Početna tribina projekta „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Početna javna tribina zajedničkog EU-projekta Općine Ivankovo i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“ održana je danas 2021. u Ivankovu. Provodi se u sklopu Poziva unapređivanje infrastukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Projekt „težak“ 2.961.675,81 kn financiran je sredstvima EU-fondova na temelju ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, a partner Općina Ivankovo.
“U zajedničkom projektu Općine Ivankovo i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“ fokusirali smo se na upravo na one koji su nam život dali – osobe treće životne dobi, naše roditelje, djedove i bake, kojima želimo u njihovom životnom smiraju omogućiti organizirano uživanje u društvu svojih vršnjaka na kvalitetan način i u lijepo uređenom prostoru”, rekli su iz Općine.
Općina Ivankovo je za ovaj projekt ustupila zgradu u svom vlasništvu koja se nalazi na glavnoj ulici u Ivankovu, a koja će nakon građevinske rekonstrukcije unutarnjim uređenjem po svim zahtjevima Zakona o socijalnoj skrbi poboljšati socijalnu infrastrukturu i ispunjavati sve uvjete za provedbu programa poludnevnog boravka osoba treće životne dobi. Uređenjem fasade ova zgrada će postati ukras samog središta općine, a ono što je najvažnije po okončanju građevinskih radova: zgrada poludnevnog boravka za osobe treće životne dobi će postati mjesto okupljanja, stjecanja novih prijateljstava i unapređenja životnih navika, primjer poboljšanog pristupa socijalnim uslugama i primjer socijalne skrbi u zajednici. Sigurni smo da će svoje zadovoljstvo poludnevnim boravkom izraziti i korisnici – osobe treće životne dobi iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca, koji će biti organizirano prevoženi od svojih domova u ovaj prostor gdje će im biti organiziran zanimljiv program.
Ovaj je projekt primjer „win – win“ situacije u kojoj su na dobitku svi: osobe treće životne dobi dobivaju novi kvalitetan sadržaj u ispunjavanju slobodnog vremena, središte Ivankova vanjskim i unutarnjim uređenjem ove zgrade dobiva estetski ukras, Općina Ivankovo pokazuje istančan osjećaj za rješavanje problema osoba treće životne skrbi, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci kao pružatelj socijalnih usluga u zajednici dobiva nove mogućnosti za širenje spektra svojih usluga.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno