Kontaktirajte nas

Aktualno

Početna tribina projekta „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“

Objavljeno

-

Početna javna tribina zajedničkog EU-projekta Općine Ivankovo i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“ održana je danas 2021. u Ivankovu. Provodi se u sklopu Poziva unapređivanje infrastukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Projekt „težak“ 2.961.675,81 kn financiran je sredstvima EU-fondova na temelju ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, a partner Općina Ivankovo.
“U zajedničkom projektu Općine Ivankovo i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“ fokusirali smo se na upravo na one koji su nam život dali – osobe treće životne dobi, naše roditelje, djedove i bake, kojima želimo u njihovom životnom smiraju omogućiti organizirano uživanje u društvu svojih vršnjaka na kvalitetan način i u lijepo uređenom prostoru”, rekli su iz Općine.
Općina Ivankovo je za ovaj projekt ustupila zgradu u svom vlasništvu koja se nalazi na glavnoj ulici u Ivankovu, a koja će nakon građevinske rekonstrukcije unutarnjim uređenjem po svim zahtjevima Zakona o socijalnoj skrbi poboljšati socijalnu infrastrukturu i ispunjavati sve uvjete za provedbu programa poludnevnog boravka osoba treće životne dobi. Uređenjem fasade ova zgrada će postati ukras samog središta općine, a ono što je najvažnije po okončanju građevinskih radova: zgrada poludnevnog boravka za osobe treće životne dobi će postati mjesto okupljanja, stjecanja novih prijateljstava i unapređenja životnih navika, primjer poboljšanog pristupa socijalnim uslugama i primjer socijalne skrbi u zajednici. Sigurni smo da će svoje zadovoljstvo poludnevnim boravkom izraziti i korisnici – osobe treće životne dobi iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca, koji će biti organizirano prevoženi od svojih domova u ovaj prostor gdje će im biti organiziran zanimljiv program.
Ovaj je projekt primjer „win – win“ situacije u kojoj su na dobitku svi: osobe treće životne dobi dobivaju novi kvalitetan sadržaj u ispunjavanju slobodnog vremena, središte Ivankova vanjskim i unutarnjim uređenjem ove zgrade dobiva estetski ukras, Općina Ivankovo pokazuje istančan osjećaj za rješavanje problema osoba treće životne skrbi, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci kao pružatelj socijalnih usluga u zajednici dobiva nove mogućnosti za širenje spektra svojih usluga.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    117 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    135 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    438 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 47 minuta

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 1 sat

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 2 sata

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 2 sata

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 3 sata

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 4 sata

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 6 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Najčitanije