6 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Policajci zatekli dijete za volanom

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, od čega jedna u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Vinkovci), pet u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno (Vinkovci, Tovarnik, Borovo, Vođinci, cesta Gradište-Županja) te devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Otok, Ivankovo, Lovas, Andrijaševci, granični prijelaz Tovarnik, Županja, Vrbanja).

“Izdvajamo postupanje policijskih službenika Policijske postaje Vukovar koji su prilikom nadzora prometa 21. svibnja u 14 sati u Trpinji, Gavrilova ulica, u upravljanju osobnim automobilom našičkih registracijskih oznaka zatekli dijete dok se u svojstvu suvozača nalazio 53-godišnjak iz Trpinje koji je dao djetetu automobil na upravljanje, iako je znao da ono nema pravo upravljati vozilom”, javljaju iz PU vukovarsko- srijemske.

Zbog navedenog prekršaja za koji je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u iznosu od tri do sedam tisuća kuna, 53-godišnjaku je uručen prekršajni nalog. Također, s obzirom na prekršajnu neodgovornost djeteta, sukladno članku 9. stavku 3. Prekršajnog zakona, za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 53-godišnjaku slijedi i optužni prijedlog kojim je predložena novčana kazna u iznosu od deset do 20 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

O postupanju je izviješten zakonski skrbnik djeteta, a obavijest će se dostaviti i nadležnom centru za socijalnu skrb.


Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila u petak oko 14.45 sati u Vinkovcima, na parkiralištu trgovačkog centra u Dugoj ulici. Naime, 58-godišnjakinja iz Vinkovaca je, upravljajući biciklom, uslijed pomicanja bicikla uz rub kolnika zbog kretanja ostalih vozila, kotačem zahvatila oborinski kanal, izgubila ravnotežu te se pri padu s bicikla teže ozlijedila.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 99 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno