10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Vukovarsko Veleučilište raznim uspjesima potvrđuje svoje mjesto na znanstveno-stručnoj mapi

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Vukovaru je održan 7. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“ koji se drugu godinu za redom održava u partnerstvu s Visokom školom Ivanić-Grad.

FOTO: VEVU.hr

Vukovarsko Veleučilište „Lavoslav Ružička“, svojim Specijalističkim diplomskim studijem Preventivna fizioterapija, nedavno završenim Erasmus staff week-om te uspješnom organizacijom 7. Međunarodnog stručnog skupa potvrđuje svoje mjesto na znanstveno-stručnoj mapi, kako Hrvatske tako i Europe.

Porast broja sportaša rekreativaca te korisnika wellness programa implicira povećanu potrebu za stručnom specijaliziranom fizioterapijskom skrbi populacije svih uzrasta te klinički pristup fizioterapiji koja svoje jedro znanja temelji na znanosti i praksi potvrđenoj dokazima.


U drugom dijelu Skupa održana su predavanja po sekcijama na kojima je sudjelovalo preko 90 autora, s 50 radova. „Kao organizatori skupa iznimno smo zadovoljni brojem kvalitetnih radova koji su potaknuli raspravu i razmjenu mišljenja čime je ispunjen još jedan od ciljeva Skupa – interdisciplinarni dijalog i intersektorska suradnja među raznim zdravstvenim ustanovama i stručnjacima”, naveli su iz vukovarskog Veleučilišta.

Skup se održavao pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske komore fizioterapeuta i Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj. „Iznimno nam je drago što je kvalitetu Skupa prepoznala Hrvatska komora fizioterapeuta koja boduje sudjelovanje na Skupu”, dodali su. Sudionike su videopozivom pozdravili ministar izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. te veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ilan Mor.

Osim toga, održana je i promocija knjige pod nazivom Osnove rehabilitacije pokretom Vesne Brumnić, dipl. physioth., v. pred. koja predstavlja izniman doprinos razvoju struke, ali i proširenju fonda stručne knjižnične građe i izdavačke djelatnosti Veleučilišta.

FOTO: VEVU.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno