10 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Za državnu završnicu pripremat će se napornim treningom

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Vinkovcima je održana županijska završnica u školskoj odbojci na kojoj je sudjelovalo šest osnovnih škola, tri iz Vinkovaca te po jedna iz Nuštra, Andrijaševaca i Čakovaca.

U borbi za medalju najslabija karika bila je Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Vinkovaca koja je završila na posljednjem mjestu. Malo bolju poziciju od nje zauzeli su učenici iz Čakovaca dok je na četvrtom mjestu završila Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovačkog Novog Sela. Brončanu medalju osvojili su Nuštarci, a u finalu su snage odmjerili učenici osnovnih škola Josipa Kozarca iz Vinkovaca i Ivane Brlić-Mažuranić iz Rokovaca-Andrijaševaca.

U najnapetijem susretu bolju igru i izdržljivost ipak su pokazali Rokovčani i Andrijaševčani te se tako plasirali na državno natjecanje koje će se održati od 8. do 10. svibnja u Poreču.

Iako su im sve utakmice bile izazovne i svaka je nosila određenu težinu, kapetan pobjedničke momčadi Domagoj Božić ipak je izdvojio Nuštarce kao one koji su im zadali najviše glavobolje. „Iako nisu dogurali do finala, učenici Osnovne škole Zrinskih iz Nuštra su nam bili najteži protivnici. Borili smo se, nisam se nadao da ćemo baš mi biti ti koji ćemo kući otići kao pobjednici, ali jako sam ponosan na svoje prijatelje što su dali sve od sebe i što smo osvojili prvo mjesto“, rekao je Domagoj istaknuvši kako je biti kapetan jako zanimljiv osjećaj, posebice kada se pobjeđuje.


Biti dijelom državnog natjecanja u bilo kojoj disciplini velika je stvar, a osnovnoškolci iz andrijaševačke škole ne planiraju stati samo na tome. Za državnu završnicu pripremat će se napornim treningom dva puta tjedno, za što se nadaju da će im biti dovoljno za očekivani uspjeh.

Sreću postignutim ne krije ni ravnatelj škole Igor Miličević, koji je i sam profesor Tjelesne kulture pa zna koliko ovakva postignuća vrijede. „Velika je ovo pobjeda, posebice ako uzmemo u obzir da naša škola nikad nije osvojila prvo mjesto na sličnim natjecanjima. Sad su pokazali da mogu i samo naprijed“, istaknuo je ravnatelj Miličević dodavši kako je trener njihove ekipe, profesor Mladen Puljić, izuzetno stručna osoba te kako vjeruje kako će na najbolji mogući način prepoznati potencijale učenika te ih dobro iskoristiti u igri.

„U Poreč ide šest najboljih škola iz Hrvatske, mi smo jedna od njih tako da mislim da stvarno ne treba dalje govoriti o ovom uspjehu“, dodao je ravnatelj poželivši svojim učenicima prvenstveno zdravlja, da se nitko ne ozlijedi i onda ni rezultati neće izostati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno